Lagos

Lagos, de voormalige hoofdstad van de Algarve is vast en zeker de belangrijkste plaats van de hele Algarve. Vanuit het gezichtspunt van de vakantieganger gezien, maar ook van betekenis voor de permanente bewoner.
Het is de stad van Hendrik de Zeevaarder, waar de ontdekkingstochten vanuit Portugal begonnen.
Een stad die het meest imponeert vanwege zijn stadswallen om een deel van het centrum, direct vanaf een fraaie boulevard bereikbaar. Een oude stad met smalle straatjes, waar u allerhande leuke restaurants tegenkomt. Maar ook gezellige cafés, waar je ook ‘s winters, bij een temperatuur van 15 tot 19 graden, op kan terugvallen. Met een grote jachthaven die via een loopbrug bereikbaar is en daarachter het fantastische brede en lange strand Meia Praia.
Aan de zuidzijde van de stad vindt u een landtong met rotsachtige formaties afgewisseld met strandbaaien. Toeristisch vanwege de vele bootjes die naar de grotten varen. Bekende baaistranden zijn: Praia de Porto Mos, Praia Canavial, Praia da Batata, Praia dom Pinhao, Praia da Dona Ana en Praia do Camilo en Praia da Piedade. Wilt u wat meer rust en ruimte hebben, dan is Meia Praia toch het meest aan te bevelen.
Voor de liefhebbers van wandelen is het mogelijk om van Praia da Luz langs de kust terug te wandelen naar Lagos. Neem dan een bus voor de heen- of terugweg.
Lagos kent een enorme variëteit aan barretjes, terrasjes en restaurants. De bars mikken qua muziekstijl (en volume) en qua ambiance duidelijk op diverse doelgroepen: tieners, twintigers, dertigers, veertigers, vijftigers, maar bijvoorbeeld ook sportliefhebbers (grote beeldschermen). De sfeer is vrijwel overal gemoedelijk en zelden opgeklopt. Ook kent Lagos diverse internetcafés, een bioscoop met twee zalen, een cultureel centrum met diverse soorten optredens en een discotheek.

wapen lagos